xxx

AYAM KAMPUNG
Mula diternak pada 1997. Pada masa ini terdapat 3 reban dua tingkat untuk ayam dewasa, 1 reban besar untuk anak ayam sederhana, 2 reban kecil untuk anak ayam.
LEMBU
Mula diternak pada 2003. Terdapat kandang yang berukuran 12'x32'.
INKUBATOR / ALAT PENETASAN
Mula digunakan pada 2003. Aktiviti membuat dan menjual inkubator dilakukan secara kecil-kecil.

################################################################################################

Thursday, July 23, 2009

Permohonan Bantuan Reban Ayam

Pada 29 Jun '09 telah membuat permohonan dari Jab. Perkidm.Vet. Merlimau. Sebelum ni tak pernah mohon pun. Mohon ni sbb panas hati bila dapat tahu yg dah dapat reban dan ayam masuk lipatan sejarah.

Pegawai berkenaan akan datang melawat ternakan saya dalam masa yang terdekat. Buat masa ni sibuk agaknya sbb urusan Hari dan Pameran Peladang yg akan diadakan di MWTC Melaka.Saya mohon reban shj, ayam tak mahu sbb ayam yang dibekalkan ayam kacuk.Silapnya masa mohon tak serta alamat blog & cop Pengerusi JKKK. Jadi kenalah pergi jumpa lagi sekali. Ada rahmat tu sbb boleh buat follow up.


Pada 23 Jul'09, jual 1 inkubator. Buyer ni dah beli 2 inkubator sebelum ni.


Sekarang ni sedang menyiapkan 6 buah lagi. Semenjak iklan dalam mudah.com, ramai yang call. Ni yang nak standby inkubator yang ready for sale.

No comments:

Post a Comment

Post a Comment