11 Okt :- Gali tanah dan buat tapak.
12 Okt - Ikat batu blog 2 baris. 8 kampit simen digunakan.
13 Okt - Buat kayu alas atas batu blok dan tiang.
Potong tiang kayu (3" x3")- 20 batang untuk fit BRC 6' x 10'
16 Okt - BRC dah dipasang. Selepas ni nak naik bumbung
dan pasang pintu
Anda ingin mendapat perkhidmatan membina reban ayam daging bolehlah berurusan dengan pihak syarikat kami HAMAS GOLD. Kos reban ayam yang dibina bergantung kepada jenis reban iaitu reban terbuka mahupun yang tertutup. Kos lain juga perlu dilihat darisegi kualiti kayu yang digunakan (fullwood atau mixwood) terpulang kepada pengusaha sendiri.
ReplyDeletemanakala keluasan reban ayam pula bergantung kepada permintaan pelanggan , keluasan tanah (panjang timur ke barat) dan kuantiti ayam yang ingin dibela. Bilangan minima yang dicadangkan kepada pengusaha ayam pedaging yang ingin berniaga adalah 10000 – 15000 ekor/sepusingan.
Syarikat kami juga telah mendapat kepercayaan daripada pelanggan yang pernah mengunakan khimat membina reban dari saya apabila meminta kami untuk membina reban baru untuk menambah kapasiti ayam ternakannya.
Saya juga akan memberi dorongan atau tunjuk ajar cara menternak ayam daging yang menguntungkan (tanpa yuran) kepada sesiapa yang mendapat perkhimatan membina reban daripada syarikat saya selama tiga pusingan atau mahir terutamnya bagi pengusaha baru kerana saya juga berada dalam dalam bidang ayam daging.
Anda boleh menghubungi saya :
MUHAMAD MUSTAKHIM BIN ABDUL HAMID
017-4518638 / 012-4040378 atau email di hamasgold@gmail.com